13. dubna 2012

Švedské kuličky


kuličky : 400 g  mletého masa (hovězího/vepřového), lžíce solamylu, 4 lžíce strouhanky ,lžíce hl. mouky, 1,5 dl mléka nebo vody, sůl, vejce , mletý pepř, malá cibule, olej na smažení
omáčka : 1 bujonová kostka, lžíčka moučného másla (máslo smicháné s hl. moukou) 1 dl mléka nebo vody, 2-3 lžíce smetany

Smichejte strouhanku, škrob a mléko nebo vodu. Nechte odstát alespon 10 minut. Přidejte maso, pepř, sůl, a promíchejte. Přidejte vajíčko a nadrobno nakrájenou cibuli. Rukama vytvarujte směs do kuliček. Kuličky smažte na oleji do zlatova , občas potřásejte pánví , aby se kuličky dobře osmažily ze všech stran. Ve výpeku který zbyl v pánvi rozmíchejte moučné máslo, zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujon, povařte 3-5 minut a nakonec zjemněte smetanou.Kuličky na talíři pak poléváme omáčkou. Podávejte s vařenými brambory a naloženými brusinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat