500 g mletého masa, 250 g uzeného bůčku, 3
lžíce kořenové zeleniny, 2 lžičky divokého koření, sůl, 2 rohlíky, šálek mléka,
cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhaná kůra z půlky citrónu, čerstvá nebo sušená
petrželová nať, strouhanka, sádlo
Uzený bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme
na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme ochladit. Mleté maso rozmícháme s
kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme vejce,
citrónovou kůru, petrželku a bůček s kořenovou zeleninou a cibulí. Podle chuti
přisolíme. Vše důkladně promícháme, zahustíme strouhankou, utvoříme dvě šišky,
osmahneme je na sádle a asi hodinu pečeme v rozehřáté troubě. Jako přílohu můžeme použít tmavý chléb nebo
vařené brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat