500 g mletého masa (vepřové+hovězí), 150 g gothajského salámu, 50 g tvrdého sýra, 2 vařené brambory, 2 vejce, 250 g cibule, 250 g mrkve, malý celer, 100 ml bílého vína, 3 rajčata, 20 g másla, sůl, petrželová nať
Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory
jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu
méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře
propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do
tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem.Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme
víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut. Zatím očistíme a na kostičky
nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k
masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v
troubě dalších 30-40 minut. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou,
oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme
ještě dalších 15 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a
se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat