500 g
libovějšího vepřového bůčku (možné je použít i plecko, ale bez tučného a bez
kůže či krkovičku),5 celých vajec,špetka majoránky, lžíce hrubé mouky, lžíce strouhanky, lžička soli,3 střední i větší stroužky česneku,lžička vegety či jiného koření (např. gulášového),lžička mletého pepře
Maso nakrájíme na kostičky a smíchámi ve větší míse s rozklepnutými vejci,
majoránkou, hrubou moukou, strouhankou, solí, pepřem, rozmačkaným česnekem a
vhodným kořením. Vše promícháme - nejlépe rukou, aby se směska dobře spojila. Řádně propracovanou hmotu plníme do rukávu na tlačenku (nebo, jak je vidět na
snímku, můžeme použít i rukáv na salám), po naplnění ho zavážeme i na druhé
straně (zavážeme, konec přehneme a zavážeme ještě jednou) a ve vodě v papiňáku
vaříme 1 hodinu. Poté vyndáme na prkénko, občas obrátíme a necháme alespoň
přes noc na chladném místě vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat