10. dubna 2012

Topinky s houbovou směsí


slanina 50 g, česnek, sůl, vejce 4, máslo 30 g, tuk, cibule, chléb, houby 500 g, pepř, zrnko jalovce 2-3, pažitka

Houby očistíme, nakrájíme a vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi 5 až 10 minut a poté scedíme. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Na směsi tuku osmahneme cibuli a vmícháme houby. Pak přidáme rozdrcená zrnka jalovce a podusíme. Do takto připravené směsi přidáme rozmíchaná vejce, necháme je srazit a promícháme s nakrájenou pažitkou. Chléb opečeme na rozehřátém tuku. Topinky potřeme česnekem a podle chuti osolíme. Připravenou smaženici namažeme na topinky a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat