14. dubna 2012

Zapečené mleté maso s rýží


400 gramů rýže, litr vody, 300 gramů mletého masa, 350 gramů nakrájených rajčat, cibuli dvě polévkové lžíce oleje, dva silné plátky uzeného špeku nakrájeného na kousky, parmazán, čtyři vejce, sůl a pepř

Cibuli a špek opečeme na oleji. Dále přidáme rajčatovou šťávu, sekané maso a vše dusíme na mírném ohni. Vmícháme nakrájená rajčata a přilijeme do omáčky čtvrt litru vody. Necháme ji půl hodiny vařit. Mezitím si vymažeme tukem ohnivzdornou formu, pak dáme do formy rýži smíchanou s omáčkou, rozšlehaná vejce a vše posypeme strouhaným sýrem. Přidáme ještě tři čtvrtě litru vody a zamícháme. Pokrm necháme při střední teplotě 30 minut zapékat. Poté formu vyndáme, rychle promícháme a necháme další hodinu péct, až se vytvoří zlatohnědý povrch. Ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat