400 gramů rýže, litr vody, 300 gramů
mletého masa, 350 gramů nakrájených rajčat, cibuli dvě polévkové lžíce oleje,
dva silné plátky uzeného špeku nakrájeného na kousky, parmazán, čtyři vejce,
sůl a pepř
Cibuli a špek opečeme na oleji. Dále přidáme
rajčatovou šťávu, sekané maso a vše dusíme na mírném ohni. Vmícháme nakrájená
rajčata a přilijeme do omáčky čtvrt litru vody. Necháme ji půl hodiny vařit.
Mezitím si vymažeme tukem ohnivzdornou formu, pak dáme do formy rýži smíchanou
s omáčkou, rozšlehaná vejce a vše posypeme strouhaným sýrem. Přidáme ještě tři čtvrtě litru vody a
zamícháme. Pokrm necháme při střední teplotě 30 minut zapékat. Poté formu
vyndáme, rychle promícháme a necháme další hodinu péct, až se vytvoří zlatohnědý
povrch. Ihned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat