12. dubna 2012

Kari masová směs


0,5 kg vepřového masa /plecko, kýta/, lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 2 lžičky orientálního koření, 2 lžíce sójové omáčky, feferonka, větší cibule, pórek

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, pokapeme olejem, přidáme ostatní koření. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do chladničky uležet nejlépe 2-3 dny. Uleželé maso osmahneme na oleji ze všech stran asi 5 minut. Ke konci přidáme nakrájenou cibuli, feferonku a pórek, krátce orestujeme, přilijeme trošku vody, aby se vytvořila šťáva a dochutíme solí. Podáváme s rýží nebo s opečenými americkými brambory.


Žádné komentáře:

Okomentovat