10. dubna 2012

Topinky obložené vejci a uzeným masem


12 topinek z bílého nebo tmavého chleba, smažených v tuku, 4 vajíčka, , sůl,pepř, 15 dkg vařeného uzeného masa, 2 dkg kapar, trochu pažitky, 4 dkg másla, 6 dkg osmažené strouhané housky

Vejce dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na větší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne. Hotovou vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky. Povrch topinek posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme. (Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby).

Žádné komentáře:

Okomentovat