12 topinek z
bílého nebo tmavého chleba, smažených v tuku, 4 vajíčka, , sůl,pepř, 15
dkg vařeného uzeného masa, 2 dkg kapar, trochu pažitky, 4 dkg másla, 6 dkg
osmažené strouhané housky
Vejce dobře
rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané
kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na větší pánvi nebo v
kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání
vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne. Hotovou
vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky. Povrch topinek
posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme. (Místo uzeného masa
můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby).
Žádné komentáře:
Okomentovat