13. dubna 2012

Čínská pánev s mletým masem


250 g (Basmati) rýze,2 středně velké mrkve,konzerva (ca. 200 g) sojových klícku, konzerva (ca. 200 g) bambusových výhonku,svazek jarní cibulky,žlutý paprikový lusk,500 g mletého masa, směs vepřového a hovězího,3 PL sojové omáčky, sůl, pepř, sladká cili omáčka 

Rýži uvařte podle návodu. Maso polejte sojovou omáčkou a nechte stát 30 minut. Mrkev nakrájejte na drobné hranolky, cibulku na kolečka a paprikový lusk na menší kousky. Bambusové výhonky a sojové klícky propláchnete vodou a nechte odkapat.Ve woku nebo v hluboké pánvi opékejte maso až se rozpadne na drobné kousky a vyjmete je. Do woku dejte zeleninu a opékejte až je měkká ale stále "al dente". Přidejte cili omáčku podle chuti a za stálého míchání vařte ještě jednu minutu.

Žádné komentáře:

Okomentovat