14. dubna 2012

Sekaná květáková pečeně


500 g mletého masa (vepřové i hovězí nebo jen vepřové), 0,5 menšího květáku, 5 PL strouhanky, trochu mléka, vejce, 5 PL sodové vody, cibule,  brambor, plnotučná hořčice, 2 - 4 stroužky česneku, koření Vegeta, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, sůl

Očištěný květák uvaříme v menším množství vody nebo v páře do změknutí. Mleté maso dáme do misky, přidáme v mléce namočenou strouhanku, rozšlehané vejce se sodovou vodou, jemně nastrouhaný syrový brambor, pokrájenou cibuli, hořčici, prolisovaný česnek, koření a osolíme. Rukou dobře propracujeme a nakonec vmícháme květák rozebraný na malé růžičky. Z hmoty utvoříme rukama namočenýma ve vodě šišku, kterou vložíme do zapékací misky a v troubě za stálého podlévání horkou vodou a polévání vypečenou šťávou pečeme do změknutí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat