500
g mletého masa (vepřové i hovězí nebo jen vepřové), 0,5 menšího květáku, 5 PL
strouhanky, trochu mléka, vejce, 5 PL sodové vody, cibule, brambor, plnotučná hořčice, 2 - 4 stroužky
česneku, koření Vegeta, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, sůl
Očištěný
květák uvaříme v menším množství vody nebo v páře do změknutí. Mleté maso dáme
do misky, přidáme v mléce namočenou strouhanku, rozšlehané vejce se sodovou
vodou, jemně nastrouhaný syrový brambor, pokrájenou cibuli, hořčici,
prolisovaný česnek, koření a osolíme. Rukou dobře propracujeme a nakonec
vmícháme květák rozebraný na malé růžičky. Z hmoty utvoříme rukama namočenýma
ve vodě šišku, kterou vložíme do zapékací misky a
v troubě za stálého podlévání horkou vodou a polévání vypečenou šťávou pečeme
do změknutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat