14. dubna 2012

Sekaná z trojího masa,


1000 g vepřové krkovičky, 500 g hovězího masa, 200 g uzeného bůčku, 4 vejce, debrecínský párek, velká cibule, 5 stroužků česneku , lžíce soli, 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky majoránky, 3 rohlíky, několik lžic strouhanky 

Předem (asi dvě hodiny) si namočíme do vody rohlíky. Dvě vejce si uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do mísy, přidáme česnek rozetřený se solí a pepřem, majoránku a dvě syrová vejce. Rozmočené rohlíky vymačkáme a spolu se třemi lžícemi strouhanky vmícháme do mletého masa. Rukama sekanou dobře propracujeme (sekaná má dostat důkladně naplácáno, aby se maso dobře spojilo!). Na válu si rozprostřeme alobal, přeneseme na něj zpracované mleté maso a rozválíme ho na silný plát. Na něj doprostřed položíme postupně párek a oloupaná vařená vejce. Pomocí alobalu dobře zavineme, vytvoříme dvě šišky sekané a posypeme je strouhankou, kterou rukou ještě trochu přitiskneme. Do pekáče dáme na dno asi jeden centimetr vody, vložíme šišky sekané, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě asi hodinu a půl. Občas kontrolujeme a případně podléváme vodou. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme, aby vznikla křupavá kůrčička. Podáváme teplé s bramborem, bramborovou kaší či bramborovým salátem nebo studené s chlebem, pečivem a kyselou okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat