1000 g vepřové krkovičky, 500 g hovězího masa, 200 g uzeného bůčku, 4 vejce, debrecínský párek, velká cibule, 5 stroužků česneku , lžíce soli, 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky majoránky, 3 rohlíky, několik lžic strouhanky
Předem (asi dvě hodiny) si namočíme do vody
rohlíky. Dvě vejce si uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do mísy, přidáme česnek rozetřený
se solí a pepřem, majoránku a dvě syrová vejce. Rozmočené rohlíky vymačkáme a
spolu se třemi lžícemi strouhanky vmícháme do mletého masa. Rukama sekanou
dobře propracujeme (sekaná má dostat důkladně naplácáno, aby se maso dobře
spojilo!). Na válu si rozprostřeme alobal, přeneseme na něj zpracované mleté
maso a rozválíme ho na silný plát. Na něj doprostřed položíme postupně párek a
oloupaná vařená vejce. Pomocí alobalu dobře zavineme, vytvoříme dvě šišky
sekané a posypeme je strouhankou, kterou rukou ještě trochu přitiskneme. Do
pekáče dáme na dno asi jeden centimetr vody, vložíme šišky sekané, pekáč
přikryjeme a pečeme v troubě asi hodinu a půl. Občas kontrolujeme a případně
podléváme vodou. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme, aby vznikla křupavá
kůrčička. Podáváme teplé s bramborem, bramborovou kaší či bramborovým salátem
nebo studené s chlebem, pečivem a kyselou okurkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat