11. dubna 2012

Pestrá roláda


1 kg vepřového masa /ořech, kýta/, 20 dkg mletého vepřového masa, 10 dkg anglické slaniny, 2 párky, mrkev, 2 lžíce mraženého nebo čerstvého hrášku, kousek červené papriky,plnotučná hořčice, pepř, sůl, koření na mletá masa, oblíbené koření /grilovací, staročeské,na steaky a pod./

Z masa vytvoříme plát, který naklepeme a z obou stran opepříme a osolíme. Takto upravený plát masa položíme na potravinářskou fólii, potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a rozvrstvíme mleté maso, které jsme ochutili kořením na mletá masa.Na maso položíme kousky syrové mrkve, papriku, rozkrojený párek a hrášek. Pomocí fólie stočíme do rolády, svážeme nebo spíchneme jehlami. Povrch rolády posypeme grilovacím kořením, podlijeme a pečeme asi 1 a půl hodiny při 180 stupních. Výpek zředíme vodou , ochutíme oblíbeným kořením, příp. zaprášíme moukou. Podáváme s rýží, třeba s následující vaječnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat