13. dubna 2012

Bramborový guláš s mletým masem


300 g mletého vepř.masa,2 cibule,0,5 kila brambor, sušená červená paprika(půl balíčku,kdo chce tmavší guláš může dát cely sáček)česnek.sůl,pepř.majoránka

Na rozpáleném oleji osmažíme na jemno nakrájené cibule dotmava, přisypeme červenou papriku a mleté maso,osolíme,opepříme a nalisujeme česnek.Na prudko osmažíme a při tomto oddělujeme maso od sebe aby vznikla kaše.zalijeme asi půl litem vody a 20 min. dusíme. Nakrájíme brambory na kostky a vsypeme do podušeného masa i s trochou majoránky,vaříme do změknutí brambor. Zahustíme tmavou sušenou jíškou. Množství vody si udržujeme tak,aby nám nevznikla gulášová polévka!

Žádné komentáře:

Okomentovat