11. dubna 2012

Studený bůček v kořeněné kašičce

1000 g bůčku, sůl,12 strouž­ků česneku,10 kuliček pepře,5 bobkových listů
na kašič­ku : 15 rozmačkaných strouž­ků česneku,kari koření, sůl, mletá sladká paprika,grilova­cí koření, worchesterová omáčka, tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat



Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Vaříme do doby, až je maso měkké - zhruba 45 minut. Ješ­tě teplý bůček vykostíme. Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně pro­mícháme. V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkne­me. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s aloba­lem dolu do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat