500 g mletého masa, 3 cibule, sůl, pepř, hořčice, hladká mouka, olej, vejce,strouhanka, mléko
Do mletého masa přidáme pepř, sůl, 1 vejce,
strouhanku a trochu mléka a nadrobno pokrájenou 1 cibuli. Pořádně vypracujeme a
děláme placičky velké asi jako dlaň.Placičky potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na
rozpáleném oleje rychle opečeme. Opečené placičky přendáme na talíř a do
vypečené šťávy dáme osmažit 2 na kostičky nakrájené cibule. Když je cibule
osmažená, přidáme placičky, podlijeme vodou a necháme dusit až se cibule
rozdusí, aby se udělal pěkný sos. Pokud není rozvařená, můžeme ji protlačit
sítkem nebo rozmixovat, Na závěr dochutíme solí, když je omáčka málo slaná.Podáváme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat