14. dubna 2012

Mleté maso jako roštěná


500 g mletého masa, 3 cibule, sůl, pepř, hořčice, hladká mouka, olej, vejce,strouhanka, mléko

Do mletého masa přidáme pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku a trochu mléka a nadrobno pokrájenou 1 cibuli. Pořádně vypracujeme a děláme placičky velké asi jako dlaň.Placičky potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na rozpáleném oleje rychle opečeme. Opečené placičky přendáme na talíř a do vypečené šťávy dáme osmažit 2 na kostičky nakrájené cibule. Když je cibule osmažená, přidáme placičky, podlijeme vodou a necháme dusit až se cibule rozdusí, aby se udělal pěkný sos. Pokud není rozvařená, můžeme ji protlačit sítkem nebo rozmixovat, Na závěr dochutíme solí, když je omáčka málo slaná.Podáváme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat