10. dubna 2012

Topinka Kalimero

kuřecí prsíčka 200 g, kuřecí šunka 200 g, vejce 4 ks, cibule, netučný sýr na strouhání-např. eidam 100 g, sádlo, máslo, chléb na topinky 4-6 ks, sůl, pepř

Na sádle osmažíme do sklovita nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, směs prohřejeme a odstavíme. Nastrouháme sýr. Do šálku vyklepneme vejce, lehce osolíme a rozmícháme. Na sádle opečeme plátky chleba, které po odkapání (osušení v papírové utěrce či ubrousku) lehce pomažeme máslem. Znovu prohřejeme masovou směs, přidáme rozmíchaná vejce a za stálého míchání necháme srazit. Hotovou směs klademe na připravené horké topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. /Možno použít libovolné minutkové maso a libovolnou kvalitní uzeninu./

Žádné komentáře:

Okomentovat