12. dubna 2012

Hamburger


Tajemství dobrého hamburgeru spočívá v tom, že maso umelete poměrně nahrubo. Nemělo by být ani příliš tučné, aby se nescvrknul, a nepříliš libové, aby nebyl vysušený. Také ho příliš nepropracovávejte, aby nebyl tuhý. Maso ochuťte jen solí a pepřem, vytvořte placičky, které by měly být větší než hamburgerová bulka, protože se maso vypeče. Na několik hodin vložte placičky do ledničky. Potom je opékejte lehce potřené olejem na grilovací mřížce nebo na pánvi, z každé strany asi tři minuty. Je-li hotový, zjistěte tak, že jeden nakrojíte. Nepíchejte do nich vidličkou, aby nevytekla šťáva. Bulky rozkrojte podélně a řeznou plochu ogrilujte. Lehce ji pak potřete máslem, kečupem a majonézou. Můžete položit plátek sýra, placičku, kolečka cibule, nakrájenou nakládanou okurku, plátek rajčete, list salátu. Přiklopte druhou polovinou a na talíři můžete ještě obložit hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat