13. dubna 2012

Pikantní pánev s mletým masem


750 g brambor, 2 PL másla nebo oleje, lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 2 cibule, sladkokyselá okurka, 100 g anglické, 1 PL plnotučné hořčice, 1/8 l smetany, 250 g mletého masa, 2 lžičky sekané petrželky 

Brambory nakrájet na 1 cm velké kostičky. Zahřát tuk při střední teplotě, dát brambory, osolit, opepřit. Přikryté nechat změknout, občas obrátit. Cibuli oloupat, nakrájet, také okurku a slaninu. Smetanu a hořčici rozkvedlat. Slaninu na druhé pánvi opéct, přidat mleté maso, nechat 5 minut zhnědnout a dvěma vidličkami roztrhat. Přidat cibuli a opékat další 2 minuty. Mleté maso, okurku smetanu přimíchat k bramborám. Osolit, opepřit a posypat petrželkou.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat