11. dubna 2012

Krtkova kapsa


6O - 7O dkg libovějšího bůčku,větší syrový brambor,10 dkg ementálu,0,5 rohlíku,0,5 červené kapie,menší cibule,stroužek česneku,5 dkg mletého masa z bůčku,2 PL hořčice,sůl, pepř

Ve vykostěném a kůže zbaveném bůčku nožem řízneme kapsu a dostatečně celé osolíme.Všechny ostatní ingredience nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým bůčkem (může být cokoliv, co je od masa), osolíme, opepříme a naplníme tím kapsu.Usadíme do malého pekáčku nebo kastrolku tak, aby obsah kapsy nevytekl (a aby kapsa nepadla můžeme dokola utemovat syrovými brambory a máme hned i přílohu). Podlijeme, strčíme do hodně vyhřáté trouby, pečeme, přeléváme vypečenou šťávou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat