Maso očistíme a špičatým nožem v něm uděláme kapsu - nožem jedeme kousek nad kostmi (po upečení vykostíme) tak, aby drželo pohromadě. V misce smícháme všechny uvedené náležitosti - nejlépe rukama, ochutnáme a osolíme (nepřesolit), chuťově to musí být trochu méně, než jsme zvykl. Otvor v mase uzavřeme grilovacími jehlami nebo párátky, případně zašijeme režnou nití.Na pekáč nalijeme
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
11. dubna 2012
Vepřový nadívaný bůček
600-800 g (i více) vepřového
bůčku (nejlepší je špička),300 g mletého masa , sůl, pepř,vajíčko,špetka
rozemnuté majoránky,2 stroužky česneku,lžička nadrobno rozsekané petrželky
(nemusí být, ale dává náplni trochu jinou chuť),houska (žemle) namočená v
mléce a vymačkaná,na posypání bůčku sůl a drcený kmín
Maso očistíme a špičatým nožem v něm uděláme kapsu - nožem jedeme kousek nad kostmi (po upečení vykostíme) tak, aby drželo pohromadě. V misce smícháme všechny uvedené náležitosti - nejlépe rukama, ochutnáme a osolíme (nepřesolit), chuťově to musí být trochu méně, než jsme zvykl. Otvor v mase uzavřeme grilovacími jehlami nebo párátky, případně zašijeme režnou nití.Na pekáč nalijeme1,5 dl vlažné vody, maso osolíme a okmínujeme
a kostmi položíme navrch. Pro dobrou šťávu můžeme obložit 1-2 cibulemi
nakrájenými na tenká kolečka a na kolečka nakrájenými 3 stroužky česneku. Po
půlhodině pečení bůček obrátíme a nahoře nakrájíme kůži na čtverečky. Podle
potřeby během pečení podléváme vodou a maso přeléváme šťávou. Pečeme doměkka
zhruba 1,5 hodiny, můžeme péct i v remosce. Pokud jsme pň přípravě kapsy maso
prořízli, nevadí, náplň trochu vyteče, upeče se a zůstane na masu.
Maso očistíme a špičatým nožem v něm uděláme kapsu - nožem jedeme kousek nad kostmi (po upečení vykostíme) tak, aby drželo pohromadě. V misce smícháme všechny uvedené náležitosti - nejlépe rukama, ochutnáme a osolíme (nepřesolit), chuťově to musí být trochu méně, než jsme zvykl. Otvor v mase uzavřeme grilovacími jehlami nebo párátky, případně zašijeme režnou nití.Na pekáč nalijeme
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat