4. srpna 2016

Portugalská treska

treska (1,5 kg)., 3 citrony., sůl., pepř., lžička sladké papriky., 2 stroužky česneku., 500 g mladých cibulek., 2 lžíce oleje., 1/8 l vývaru ze 2 kostek masoxu., 1/8 l bílého vína., svazek petrželky
Omyté maso pokapeme šťávou ze dvou citrónů osolíme, opepříme a vetřeme papriku. V oleji lehce opečeme rozmačkané stroužky česneku a oloupané cibulky. Přilejeme vývar a bíle víno a pod pokličkou dusíme deset minut. Celou rybu přidáme k cibulkám a dalších dvacet minut dusíme. Po deseti minutách rybu obrátíme. Cibulky posypeme sekanou petrželkou a rybu ozdobíme citrónem.
Předpis pro čtyři osoby obsahuje: 158 g bílkovin., 62 g tuků., 56 g glycidů., 1627 kalorií., na osobu asi 406 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat