Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
4. srpna 2016
Halibut s krevetami
4 porce halibuta omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dno kastrolu vymažeme 40 g másla a vyložíme na kolečky cibule. Rybí porce z obou stran osolíme, opepříme a položíme je na cibuli. Přilijeme 125 ml bílého vína. Kastrol přikryjeme poklicí a vše dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Mezitím propláchneme v sítu studenou vodou 200 g kuchyňsky upravených vařených krevet a necháme je okapat. Svazek kadeřavé petrželky omyjeme a osušíme, lístky otrháme a najemno posekáme. Troubu předehřejeme na 100 stupňů a ohřejeme v ní servírovací mísu. Rybu posypeme petrželkou, navrch rozložíme krevety a obojí společně ohříváme 5 minut. Potom vyjmeme halibuta i krevety z kastrolu, upravíme je na připravenou servírovací mísu a udržujeme teplé v troubě. Rybí vývar rozředíme 200 ml smetany a 20 ml vermutu. Vmícháme lžící solamylu a necháme přejít varem. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a rybu jí přelijeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat