15. července 2016

Zapečená treska s rajčaty, pórkem a balkánským sýrem

4 brambory, sul, pórek, 4 rajčata, 250 g balkánského sýra, 600 g rybích filetu, olivový olej, citronovou šťávu, špetku muškátového oříšku, 2 vejce, 250 g zakysané smetany
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a v osolené vodě krátce, 5 minut, povaříme. Poté je scedíme a necháme dobře okapat. Očistěný pórek a omytá rajčata nakrájíme na koleška, balkánský sýr na tenké plátky. Rybí filety očistíme. Potřeme je olejem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a vsypeme do ní pórek. Ochutíme jej strouhaným muškátovým oříškem a pouze krátce orestujeme. Vajíčka rozšleháme se zakysanou smetanou. Směs podle chuti mužeme ještě osolit a opepřit. Zapékací mísu vytřeme dukladně olivovým olejem. Na dno rozložíme brambory s pórkem a zalijeme je vejci se smetanou. Přidáme kolečka rajčat, rybí filety a na plátky nařezaný balkánský sýr. Zapékací misu vložíme do trouby vyhřáté na teplotu kolem 180 stupňu. Tresku spolu s dalšími ingrediencemi zapékáme 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat