15. července 2016

Čokoládový dort s tvarohem

těsto: 100 g polohrubé mouky, 50 g másla, 40 g cukru, 1 žloutek, špetka soli
náplň: 6 plátků čiré želatiny, 120 g hořké čokolády, 120 g bílé čokolády, 500 g tučného tvarohu, 100 g cukru, 150 ml mléka, 375 ml smetany ke šlehání
Uhněteme mouku, máslo, cukr, žloutek, sůl. Zavineme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky. Předehřejeme troubu na 200 °C. Vymaštěnou formu vyložíme těstem. Pečeme asi 10-15 minut. Želatinu namočíme v trošce vody. Oba druhy čokolády rozpustíme odděleně ve vodní lázni. Tvaroh ušleháme. Vmícháme cukr a mléko. Mokrou želatinu rozehřejeme při mírné teplotě. Promícháme s tvarohovou hmotou. Rozdělíme na 2 části, do každé vmícháme jeden druh čokolády. Smetanu ušleháme dotuha. Polovinu šlehačky vmícháme do bílého krému, druhou do tmavého. Dortový korpus necháme vychladnout v rozkládací formě. Potřeme bílým krémem. Navrch opatrně rozdělíme tmavý krém. Dort chladíme nejméně 3 hodiny. Potom opatrně vyjmeme z formy, zdobíme strouhanou čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat