15. července 2016

Tvarohový dort s jahodami

Na křehké těsto:150 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 50 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 sáček vanilkového cukru
Na piškot:2 vejce, 75 g cukru, 30 g polohrubé mouky, 30 g solamylu, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 20 g strouhaných lískových oříšků, pergamenový papír, tuk do formy
Náplň:2 lžíce jahodové zavařeniny, 600 g jahod, 8 lístků bílé želatiny, 300 g husté kyselé smetany, 750 g smetanového tvarohu, 100 g cukru, 4 polévkové lžíce citrónové šťávy
Na křehké těsto uhněteme z mouky, moučkového cukru a vanilkového cukru, žloutku a tuku hladké těsto a uložíme je do chladu. Na piškotové těsto oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh za přisypávání cukru. Přidáme žloutky, smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a oříšky a vše přidáme do sněhu. Vymastíme formu, naplníme jí těstem a pečeme asi 20 minut. Křehké těsto vyválíme na velikost formy a propícháme vidličkou. Pečeme zhruba 8 minut. Zchladlý korpus, potřeme lžící zavařeniny. Piškot rozpůlíme. Spodní část položíme na křehké těsto a potřeme zbytkem zavařeniny. Zakryjeme druhou částí na níž rozložíme většinu jahod, utřeme smetanu, tvaroh, cukr,šťávu a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Dort potřeme touto směsí, ozdobíme zbytkem jahod a dáme vychladit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat