15. července 2016

Teplý celerový salát s masem

vejce, lžičku solamylu, 200 g vepřové kýty, červenou cibuli, ½ celeru, červenou papriku, 2 listy čínskeho zelí, ½ pórku, 2 lžíce oleje, špetku zázvoru, lžičku vegety, lžíci sójovej omáčky, lžíci octa
Vejce rozšleháme se solamylem. Kýtu očistíme, nakrájíme na nudličky a obalíme v připraveně směsi. Cibuli s celerem olupeme, papriku, zelí a pórek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, celer na úzké delší špalíčky, papriku se zelím na nudličky, pórek na koleška. V pánvi rozohřejeme olej a vložíme do ní maso. Restujeme ho, dokud nezbělá. Pak vmícháme cibuli s celerem a papriku. Když zelenina změkne, vmícháme teprve zelí s pórkem. Směs nakonec dochutíme zázvorem, vegetou, sójovou omáčkou a pár kvapkami octa.

Žádné komentáře:

Okomentovat