15. července 2016

Telecí sekaná s vařenými vejci

100 g anglické slaniny, lžíci oleje, 3 žemle, 100 ml smetany, 750 g mletého telecího masa, syrové vejce, špetku tymiánu, sul, mletý černý pepř, 2 vejce vařená natvrdo, 2 kyselé okurky, olej na vymazání pekáčku, 200 ml zakysané smetany
Slaninu nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji orestujeme. Odstavíme ji a necháme zchladnout. Žemle narežeme na kostičky, které pak zvlhčíme smetanou. DO misy vložíme mleté maso. Přidáme syrové vejce, žemle, slaninu a tymián. Směs osolíme, opepříme a propracujeme. Nakoniec zapracujeme nadrobno pokrájená vařená vejce a sterilované okurky. Z připravené mäsové fáše vymodelujeme šišku. Položíme ji do vymazaného pekáčku, trochu podlijeme vodou, vložíme do trouby a při 190 stupněch pečeme 50 minut. Během pečení ji přeléváme výpekem, případně podléváme další tekutinou. Těsně před koncek pečení sekanou přelijeme zakysanou smetanou a necháme ji zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat