Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. července 2016
Jablkový rosol
Čistá, neoloupaná, nevyzrálá, opadaná jablka rozkrájíme a odstraníme červivé nebo nahnilé části. Ovoce klademe do velkého hrnce, podlijeme trochou vody a přikryté dusíme. Měkká jablka přecedíme přes gázu nebo síto, ale neprotlačíme. Nejlépe nechat kapat přes noc. Šťávu vaříme a sbíráme pěnu. Když se svaří na polovinu, přidáme na l šťávy 250 g cukru. Vaříme, až kapka na talíři rosolovatí. Teplý rosol nalijeme do sklenic a zavážeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat