15. července 2016

Třešňový zákusok z listového těsta

300 g listového těsta, 600 g třešňového kompotu, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce solamylu, 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky ztužovače šlehačky, 2 sáčky vanilkového cukru, mouku na vál
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdělník 20x40 cm a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Propícháme ho vidličkou a pečieme v předehřáté troubě při 200 stupněch 20 minut. Necháme vychladnout. Třešně z kompotu necháme v cedníku okapat, šťávu zachytíme do misky a odměříme 300 ml. Pak 250 ml nálevu vlijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl a přilijeme ho do vroucího základu. Nálev potom 2 minuty povaříme, poté odstavíme a opatrně do něj vmícháme třešně. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 obdělníky. Jeden z nich potřeme třešňovou náplní a uložíme do chladničky ztuhnout. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku. Rovnoměrně ji rozetřeme na ztuhlou třešňovou vrstvu a navrch přitiskneme druhý díl korpusus. Moučník rozkrájime.

Žádné komentáře:

Okomentovat