15. července 2016

Čínská rybí polévka s hráškem

20 g sušených čínských hub, 300 g bílého rybího masa, cibuli, 2 lžíce oleje, 150 g bambusových výhonku, 150 g cukrového hrášku, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce chilli omáčky, 1200 ml vývaru, 2 lžíce solamylu
Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Pak je scedíme a pokrájíme. Rybí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Lusky hrášku očistíme. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nejdříve cibuli. Pak přidáme výhonky s hráškem, houby a vše orestujeme. Směs zalijeme sójovou i chilli omáčkou a vývarem. Polévku přivedeme k varu. Do hrnce nakonec vložíme rybí maso, 5 minut povaříme. Polévku zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a odstavíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat