15. července 2016

Nachos s rajčatovou salsou

2 balení tortilla chipsu, 200 g sýra typu eidam, mleté chilli koření, naťovou cibulku
Na salsu: 4 rajčata, cibuli, 2 lžíce sekané nati koriandru, sul, mletý černý pepř, lžíci olivového oleje, šťávu z ½ citronu
Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, koriandr, sul a trochu pepře. Vše zakapeme olejem a citronovou šťávou, promícháme a uložíme do ledničky dobře vychladit. Sýr nastrouháme nahrubo. Nachos rozdělíme do zapékacích misek, bohatě zasypeme sýrem a ochutíme chilli kořením. Misky vložíme do trouby a nachos pod grilem zapékáme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Naťovou cibulku očistíme, opláchneme a nasekáme nadrobno. Zapečené tortilla chipsy přelijeme salsou, posypeme cibulkou a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat