15. července 2016

Jogurtová pochoutka s mandarinkovou mozajkou

korpus: vídeňský dort (polotovar), voda do těsta, olej rostlinný, polohrubá mouka na vysypání plechu,cukr moučka na vysypání tvořítek
náplň: 500 g bílého jogurtu, 60 g cukru moučky, 50 g vita multivitamin, nálev z mandarinek k přípravě želatiny,želatina, mandarinky kompotované - bez nálevu
Směs Vídeňského dortu smícháme s olejem a studenou vodou. Rozetřeme na vymaštěný a polohrubou moukou vysypaný plech( nebo ráfek - podle počtu zvolených porcí). Pečeme v při 140 °C asi 25 minut nebo v horkovzdušné troubě při 150 °C asi 20 minut ( podle výšky moučníku i méně ). Z upečeného, vychladlého korpusu vypíchneme 10 ks požadovaných kulatých tvarů nebo korpusový pruh do tunelu. Kulaté tvořítko nebo tunel vymastíme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Jogurt bílý ochutíme moučkovým cukrem a nápojem Vita multivitamin. Želatinu rozpustíme v horkém nálevu z mandarinek, ihned nalijeme do jogurtové hmoty a dobře metlou promícháme. Tvořítko naplníme do 3/4 jogurtovou hmotou, do které vložíme měsíčky kompotovaných mandarinek. Poté tvořítko zakryjeme korpusovým kolečkem a dáme vychladit. Stejně se postupuje u tunelového tvořítka. Chladný moučník vyklápíme a při podávání můžeme překrojit a ozdobit čokoládou nebo snítkou bylinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat