13. července 2016

Gratinovaná cuketa s rajčaty

3 malé cukety,4 rajčata,2 vejce,6 lžic minerální vody,2 lžičky sladké smetany,1,5 lžičky zeleninového bujónu,2 stroužky česneku,40 g strouhaného parmezánu,sůl, petrželová nať na ozdobu
Cukety omyjeme, odkrájíme stopky a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Střídavě plátky klademe do nákypové formy. Troubu předehřejeme na 175°C. Vejce rozkvedláme s minerální vodou a smetanou a okořeníme zeleninovým bujónem. K tomu přidáme prolisovaný česnek a vaječnou směs nalijeme na nákyp. Posypeme sýrem a 25-30 minut zapékáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat