15. července 2016

Penne all arrabbiata

200 g těstovin, sul, cibuli, 2 stroužky česneku, chilli papričku, 2 lžíce olivového oleje, 200 g sekaných rajčat z konzervy, mletý černý pepř, hrst sekané petržleky, bazalky
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji, vložíme do ní těstoviny a uvaříme na skus. Poté je scedíme a uchováme teplé. Cibuli a česnek oloupeme, chilli papričku očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, chilli papričku na kolečka, česnek na plátky. V kastrole rozehřejeme olej a velmi zvolna ne něm orestujeme cibuli s česnekem a chilli papričkou. Přilijeme rajčata z konzervy. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Do omáčky v kastrole vsypeme těstoviny a necháme je v ní prohřát. Hrnec pak odstavíme. Těstoviny rozdělíme do hlubších talířu a před podávaním je posypeme nasekanámi bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat