15. července 2016

Citrusový salát

citron, granátové jablko, 2 pomeranče, 400 g smetanového jogurtu, 2 ružové grapefruity, 3 lžíce medu, mletá skořice, snítka máty
Z citronu škrabkou nakrájíme kuru z poloviny plodu na jemné nudličky a vymačkáme šťávu – v misce ji smícháme s jednou lžíci medu. Mátu omyjeme, otrháme lístky, nasekáme je najemno a přidáme do marinády. Oloupané pomeranče a grapefruity rozdělíme na měsíčky a překrojíme na polovinu. Jogurt smícháme se zbylým medem, špetkou skořice a zbylou citronovou šťávou. Ovoce naskládáme do poháru a přidáme dužinu granátového jablka. Vše zalijeme jogurtovým krémem a ozdobíme snítkami máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat