14. července 2016

Malinový sirup (tepelná metoda)

1 kg malín., 75 ml vody., želírovací cukr (krystal)
Maliny a vodu dáme do misy a dobrě rozmačkáme. Na hodinu umístíme nad horkou vodní lázeň, občas promačkáme. Přelijeme do sáčku na cezení a necháme dokonale vykapat. Co možná nejvíce šťávy nakonec ještě „vyždímáme“. Vše přefiltrujeme přes dvojitý mul. Odměříme na každých 500 ml šťávy počítáme 400 g cukru. Dáme do hrnce, pomalu uvedeme do varu, občas zamícháme, sebereme pěnu a vaříme 4 – 5 minut. Pozor! Nesmíme převařit, jinak by směs želírovala. Naplníme do horkých lahví a zazátkujeme. Necháme vychladnout, korky zavoskujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat