15. července 2016

Kapří špízy s bazalkovou omáčkou

600 g vykostěných filetu z kapra, citronovou šťávu, sul, mletý černý pepř, 2 červené cibule, 150 g žampionu, 2 červené papriky, olej na smažení, 200 g bílého jogurtu, hrst nasekané bazalky, mletý bílý pepř do dipu
Očistěné kapří filety potřeme citronovou šťávou. Osolíme je, okořeníme černým pepřem a nakrájíme na větší kostky. Potom je na 15 minut uložíme do chladna, aby se rozležely. Cibule oloupeme, rozkrojíme na štvrtiny a rozebereme na plátky. Žampiony a červené papriky očistíme. Malé žampiony ponecháme vcelku, větší překrájíme na poloeviny, případně na čtvrtiny. Papriky pokrájíme na kostičky. Na navlhčené dřevěné špejle střídavě napichujeme kousky kapra, cibule, papriky a žampionu. Na pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm ze všech stran nejdříve zprudka opečeme. Poté je přendáme do pekáčku na 10 minut vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 190 stupňu. Bílý jogurt promícháme s nasekanou bazalkou. Dip podle chuti osolíme, okořeníme bílým pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat