15. července 2016

Pečené kuře se zeleninou na provensálský zpusob

kuře, sul a mletý černý pepř, 4 lžíce másla, 2 červené cibule, mrkve, petržel, cuketu, 2 řapíky celeru, 200 g brokolice, 200 ml sladkého bílého vína, 100 g plátku anglické slaniny, 120 g mascarpone, hrst sekaných byliniek
Kuře osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce másla, podlijeme a prsy dolu je necháme péct při 190 stupněch. Pruběžně přeléváme výpekom, případně podléváme další tekutinou. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a orestujeme cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu. Když trochu změkne, vmícháme cuketu s řapíkatým celerem a brokolicí. Vše osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a necháme přejít varem. Pánev odstavíme. Po 40 minutách pečení otočíme kuře prsy nahoru a poklademe ho plátky slaniny. Přidáme k němu zeleninu a pekáček vrátíme do trouby. Kuře dopékáme 20 minut. 5 minut před koncem pečení vmícháme do zeleniny mascarpone a sekané bylinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat