14. července 2016

Pečené kuře s lilkem

2 kuřecí stehna., sůl., šťávu z 1/2 citronu., 30 g másla., cibuli., 2 stroužky česneku., lilek., 2 lžíce olivového oleje., hrst sekaných bylinek (například bazalka., koriandr., dle chuti a možnosti).,
Kuřecí stehna očistíme. Osolíme je pokapeme citronovou šťávou a necháme přibližně 15 minut odležet. Potom kuře pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby předehřáté na teplotu kolem 190º C a pečeme téměř doměkka. Mezitím cibuli s česnekem oloupeme, lilek očistíme. Cibuli s lilkem pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kolečka lilku osolíme a přibližně 10 minut necháme "vypotit". Poté je dobře osušíme papírovou utěrkou. Když je kuře téměř měkké, rozehřejeme v hlubší pánvi olej a zprudka na něm opečeme lilek. Vyjmeme ho a do pánve vsypeme cibuli s česnekem. Když zezlátnou, vrátíme k nim lilek. Vše nakonec osolíme a zasypeme bylinkami.
Tip: K podlévání masa můžeme použít kuřecí vývar, pokrm pak bude mít daleko výraznější chuť. Stehna lze před úpravou prošpikovat nebo obalit anglickou slaninou

Žádné komentáře:

Okomentovat