14. července 2016

Ragú s klobásou a hráškem

2 kedlubny., 500 g brambor., sůl., 50 g másla., 50 g hladké mouky., mletý bílý pepř., na špičku nože muškátového květu., 150 ml smetany., 150 g mraženého hrášku., hrst sekané petrželky., 2 šunkové klobásy.,
Kedlubny s bramborami oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do osolené vody a uvaříme do měkka. Pak je scedíme a vývar necháme vychladnout. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 500 ml vychladeného vývaru. a rozšleháme. Vzniklý bešamel asi 15 minut zvolna prováříme. Bešamel dochutíme mletým bílým pepřem, muškátovým květem, případně soli. Potom ho rozředíme smetanou a znovu přivedeme k varu. Do připravené omáčky vložíme uvařené brambory, kedlubny a mražený hrášek. Všechno společně prohřejeme a odstavíme. Chceme-li, můžeme do směsi vmíchat nasekanou petrželku. Klobásy nakrájíme na silnější kolečka a krátce opečeme na teflonové pánvi. Podáváme k zeleninovému ragú.
Tip: Klobásu můžeme nahradit i jiným typem uzeniny. Před podáváním pokrm popřípadě ještě dochutíme kořením a posypeme kroužky pórku, naťové cibulky apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat