15. července 2016

Bramborová pánev

1 kg brambor vařených ve slupce, 50 g másla, 2 cibule, 100 g slaniny, 400 g játrového syra, lžíci oleja, 2 hrsti nasekané naťové cibulky, 2 hrsti nasekané pažítky, sul, mletý černý pepř
Brambory i se slupkou nakrájíme na plátky a rozložíme na plech. Potom je pokapeme rozpuštěným máslem, plech vložíme do trouby a při teplotě 200 stupňu plátky pečeme 15 minut dozlatova. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a játrový sýr rozkrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vyškvaříme na něm kostičky slaniny. Přidáme cibuli s kátrovým sýrem a orestujeme je. Do pánve nakonec přidáme pečené brambory, cibulku a pažitku. Vše ještě osolíme, opepříme, společně prohřejeme a odstavíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat