15. července 2016

Dort ze zakysaných smetan - 3 varianty

3 zakysané smetany, pytlík piškotů, kompotované broskve nebo jiné ovoce - kompotované nebo čerstvé dle chuti
Do každé smetany zamícháme 2 lžíce krupicového cukru, lžicku rumu a lžicku šťávy z kompotu, do jedne lžici kakaa. Do dortové formy skladáme po vrstvách piškoty, pokrájené ovoce, zalijeme smetanou, stále opakujeme, kakaovou smetanu použijeme doprostřed. Ozdobíme kakaem, ovocem, nebo kokosem... Přes noc necháme v lednici vychladit a ztuhnout.
Ad dortík : Ještě jednodušší a chuťově vyváženější je následující: na 1 kysanou smetanu 1 sáček vanil. cukru (to celé cca 3 x) + samozřejmě nezbytné množství piškotů. Navrch jahody - čerstvé, v nouzi mražené, a želatina. Vynikající delikatesa.
Ad dortík: a nejjednodušší varianta:3 x smetana, 3 x vanilkový cukr, 2 x piškoty, 1 x kompot a vše prostě zamíchat do sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat