15. července 2016

Dort s vanilkovým krémem

6 vajec, 125 g krupicového cukru, 125 g polohrubé mouky, 80 g másla, 1 vanilkový cukr, tuk navymaštění a mouka na vysypání formy, 80 g strouhaného kokosu
Na krém: 1/8 l mléka, 1 žloutek, 40 g práškového cukru, 1 polévková lžíce pudinkového prášku,1 sáček vanilkového cukru, 250 g cukru, 250 g másla
Změklé máslo vložíme do mísy, zasypeme cukrem a šlehačem s hnětacími nástavci utřeme. Potom přidáváme žloutky jeden po druhém, až připravíme kyprou směs. Do ní přidáme z bílků ušlehaný sníh,ztužený vanilkovým cukrem, a nakonec zlehka smícháme s prosátou moukou. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. V mírně předehřáté troubě zvolna upečeme tak, aby se těstorovnoměrně propeklo. Prochladlou placku po délce prořízneme a naplníme krémem. Povrch rovněž pomažeme krémem a posypeme jemně strouhaným kokosem.
Příprava vanilkového krému: V mléce s cukrem, které přivedeme do varu, mícháme pudinkový prášek, rozmíchaný předem v trošce studeného mléka. Když zhoustne, přidáme rozšlehaný žloutek a mícháme už jen krátce. Pak jej odstavíme a mícháme, až krém vystydne. Máslo napěníme s cukrem a vanilkovým cukrem a po částech vmícháme vanilkový krém.

Žádné komentáře:

Okomentovat