15. července 2016

Tvarohový dortík s ostružinami

Těsto: 100 g tuku na pečení, žloutek, 150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, hladkou mouku na vál, tuk a hrubou mouku do formy
Náplň: 3 vejce, špetku soli, 500 g měkkého tvarohu, 150 g krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, šťávu a kuru z citronu, 100 g ostružin
Změklý tuk nakrájíme na kousky. Přidáme žloutek a prosátou mouku s cukrem. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a 30 minut necháme v chladničce odpočinout. Z bílku a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Tvaroh rozmícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a také se šťávou i kurou z citronu. Zlehka zapracujeme sníh. Odležalé těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát a vyložíme jím dno a boky vymazané a vysypané formy. Do formy rozetřeme polovinu připravené tvarohové náplně a rozložíme očistěné ostružiny. Ovoce zakryjeme zbylou náplní a formu vložíme do vyhřáté trouby. Chlebíček při teplotě 160 stupňu pečeme 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat