15. července 2016

Plněná slepičí roláda s párky

slepice, sul, černý pepř, cibuli, 2 lžíce másla, 5 vajec, 2 tenké párky, 100 g uzené slaniny, 2 lžíce oleje
Slepici omyjeme, ostrým nožem z ní opatrně odstraníme kuži a vykostíme. Plát masa dáme na prkénko a přes potravinářskou fólii jej zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a vrátíme znova na odřízlou kuži. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo a nejprve na něm osmahneme cibuli. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme je, dokud se nesrazí. Pánev pak odstavíme. Párky nakrájíme na kolečka a slaninu na plátky. Maso potřeme míchanými vejci, poklademe slaninou i párky a stočíme do rolády. Roládu převážeme nití, položíme na pekáč pokapeme olejem a v troubě při teplotě 190 stupňu pečeme 80 minut doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat