15. července 2016

Dort s kakaovou náplní

4 vejce, 120 g másla nebo Hery, 180 g cukru, 130 g polohrubé mouky, 50 g kakaa, 1/2 balíčku prášku do pečiva, tuk na vymaštění a mouka na vysypání formy, 50 g mandlí a kompotované višně na ozdobu
Na krém: 120 g másla nebo Hery, 1 šálek mléka, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 1 - 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu
Celá vejce šleháme s cukrem do zhoustnutí, vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva akakaem. Nakonec lehce vmícháme rozpuštěné a zchladlé máslo nebo Heru. Hmotu pečeme zvolna 45 minut ve vymazané a moukou vysypané formě. Vychladlý dort rozřízneme, naplníme polovinou krému, druhou polovinou potřeme povrch. Přizdobíme mandlemi krájenými na nudličky a kompotovanými višněmi.
Příprava krému:Pudinkový prášek rozmícháme ve třech lžících studeného mléka a vlijeme do nádoby s vařícím oslazeným mlékem. Za stálého míchání chvíli povaříme. Do chladnoucí směsi vmícháme změklé máslo nebo margarín, které jsme předtím smíchali s kakaem a ochutili rumem.

Žádné komentáře:

Okomentovat