15. července 2016

Višňový dort od babičky

250 g másla, 200 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 kapek mandlové tresti, špetka soli, 3 vejce, 250 g poloh. mouky, 1 balíček vanilkového pudinku, 75 g mletých mandlí, 3 lžičky prášku do pečiva,150 g jogurtu, 300 g višní, 50 g mandlových lupínků
Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr, mandlovou tresť a sůl. Postupně zapracujeme vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanil. pudinkem a mandlemi. Spolu s jogurtem vmícháme do těsta. Troubu rozehřejeme na 160°C. Rozvírací formu o průměru 26 cm vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a povrch uhladíme. Višně odstopkujeme a vypeckujeme. Rovnoměrně je rozprostřeme na těsto a posypeme mandlovými lupínky. Jakmile se višně ponoří do těsta, koláč vložíme na prostřední příčku trouby a pečeme asi hodinu. Vyjmeme z trouby a ostrým nožem uvolníme od boku formy. Opatrně přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Drobenka: 130 g tuku, 130 g cukru s vanilkovým cukrem a asi 200 g hrubé mouky. Můžeme přidat trochu kokosové moučky nebo sekaných mandlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat