15. července 2016

Banánový dort z palačinek s čokoládovou pěnou

250 g tmavé čokolády na vaření (nebo hořké s min. 70 % kakaa), 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače šlehačky, 3 banány , 3 lžíce citrónové šťávy, 5 plátků bílé želatiny, 2 lžíce oleje,4 žloutky, 20 g cukru, 3 lžíce hnědého rumu, 4 hotové palačinky (vychlazené)
Přidejte ztužovač do smetany ke šlehání a ušlehejte šlehačku. Tu pak dejte do lednice. Oloupejte banány, nakrájejte je na tenká kolečka a opatrně je smíchejte s citrónovou šťávou. Namočte želatinu do studené vody. Kousky čokolády vložte do mísy a pomalu je rozpusťte ve vodní lázní. V jiné misce ve vodní lázni utřete žloutky s cukrem a rumem. Přidejte nabobtnalou želatinu a smíchejte ji s utřenými žloutky. Do žloutkové směsi vmíchejte teplou rozpuštěnou čokoládu. Nechte vychladnout. Poté opatrně do směsi vmíchejte šlehačku. Vložte palačinku na dno dortové formy (průměr 18 cm) a pokryjte ji třetinou nakrájených banánů. Vrstvu banánů pokryjte čtvrtinou čokoládové pěny. Opakujte tento postup, dokud nepoužijete všechny čtyři palačinky. Poslední vrstva by měla být palačinka pokrytá čokoládovou pěnou. (Nechte si ještě trochu pěny stranou na pomazání celého dortu.) Naplněnou dortovou formu dejte asi na 3 hodiny do ledničky. Poté můžete vyjmout dort z formy. Jemně nahřejte zbylou čokoládovou pěnu a potřete jí dort po obvodu. Nakonec jej můžete ozdobit čerstvým ovocem, banány, pistáciemi a čokoládovými hoblinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat