Kýtu protáhneme slaninou. V kastrole zpěníme na sádle rozkrájenou cibuli do růžova a přidáme všechnu zeleninu. Osmahneme. Přidáme osolené maso, pepř, nové koření a dusíme do poloměkka. Pak přilijeme víno a maso v troubě dopečeme za stálého podlévání doměkka. Maso vyndáme, rozkrájíme na plátky. Štávu zahusíme smetanou, smíchanou s moukou, cukrem a hořčicí. Krátce povaříme a přecedíme na maso. Podáváme s knedlíkem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. února 2017
Vepřové maso v pikantní omáčce
1 kg vepřové kýty, 5 dkg slaniny, 1 velká cibule, čtvrtlitrový hrnek nakrájené zeleniny (mrkev, celer, petržel), 10 zrnek pepře, 2 ks nového koření, osminka litru bílého vína, 1 lžíce tučné hořčice, čtvrt litru kysané smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička cukru
Kýtu protáhneme slaninou. V kastrole zpěníme na sádle rozkrájenou cibuli do růžova a přidáme všechnu zeleninu. Osmahneme. Přidáme osolené maso, pepř, nové koření a dusíme do poloměkka. Pak přilijeme víno a maso v troubě dopečeme za stálého podlévání doměkka. Maso vyndáme, rozkrájíme na plátky. Štávu zahusíme smetanou, smíchanou s moukou, cukrem a hořčicí. Krátce povaříme a přecedíme na maso. Podáváme s knedlíkem.
Kýtu protáhneme slaninou. V kastrole zpěníme na sádle rozkrájenou cibuli do růžova a přidáme všechnu zeleninu. Osmahneme. Přidáme osolené maso, pepř, nové koření a dusíme do poloměkka. Pak přilijeme víno a maso v troubě dopečeme za stálého podlévání doměkka. Maso vyndáme, rozkrájíme na plátky. Štávu zahusíme smetanou, smíchanou s moukou, cukrem a hořčicí. Krátce povaříme a přecedíme na maso. Podáváme s knedlíkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat