1. února 2017

Vepřová pečeně s omáčkou

1 kg vepřové pečeně, 30 g másla, 2 lžíce oleje, 4 cibule, pepř, 1/2 l bílého vína,sůl
Na omáčku: 1/4 l vývaru, tymián, bobkový list, 3 hřebíčky, lžíci hladké mouky, 10 g másla, 2 lžíce hořčice
Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět, a vše podlijeme vínem a vývarem. Přidáme koření a sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici. Podáváme s bílou vekou a vařeným květákem.

Žádné komentáře:

Okomentovat